Főoldal

116 db matrac azonnal raktárról!

Telefonszám20 289 19 91

Ceriflex Wool Extra 22 vákuummatracok

Készlet Méret Ár
Alacsony készlet! 1 db 80x200cm 65 800 Ft
52 900 Ft
Alacsony készlet! 1 db 100x200cm 64 625 Ft
58 900 Ft
Alacsony készlet! 1 db 90x200cm 73 800 Ft
58 900 Ft
Alacsony készlet! 1 db 140x200cm 111 800 Ft
89 900 Ft
Alacsony készlet! 1 db 160x200cm 121 800 Ft
97 900 Ft
Alacsony készlet! 1 db 180x200cm 143 800 Ft
114 900 Ft
Alacsony készlet! 1 db 200x200cm 159 800 Ft
127 900 Ft

Rövid jellemzők

A Ceriflex Wool Extra 22 vákuummatracok komfortosan kemény, minőségi hideghab alapanyagú termékek, amik minden hétköznapi igénynek megfelelnek és tökéletes alternatívát kínálnak kategóriájukban. A vákuummatracok között kifejezetten magasnak számítanak 22 cm-es vastagságukkal, aktív használat mellett sem hajlamosak az idő előtti besüppedésre, nagyobb testsúly esetén sem. 

Termék információk
Zónák száma: Nem zónázott
Egyedi méret: Igen
Gyártó: Ceriflex
Teherbírás: 130 kg felett
Huzat típusa: Fix
Keménység: Félkemény
Matrac magasság: 22cm
Méret: 80*200cm

Termék leírás

                                                                          

 

A Ceriflex Wool Extra 22 vákuummatracok komfortosan kemény, minőségi hideghab alapanyagú termékek, amik minden hétköznapi igénynek megfelelnek és tökéletes alternatívát kínálnak kategóriájukban. A vákuummatracok között kifejezetten magasnak számítanak 22 cm-es vastagságukkal, így aktív használat mellett sem hajlamosak az idő előtti besüppedésre, nagyobb testsúly esetén sem.

A Ceriflex Wool Extra matracok különösen jó ár/érték aránnyal rendelkeznek, kiváltképpen, ha figyelembe vesszük a felhasznált alapanyagok minőségi mivoltát. A matracok magját nagy sűrűségű Elioflex habból készítik, amire a matracok gyártója 15 év garanciát biztosít. Ez a kiterjesztett garancia a hideghab alapanyagú matracok között egyedülálló módon 140 kg-os terhelhetőségig szavatolja a használhatóságot.

A Ceriflex vákuummatrac család Wool Extra matracai szimmetrikus belső szerkezettel készülnek, mégpedig nyilvánvalóan megkülönböztetett téli és nyári oldalas esztétikus matrachuzattal rendelkezik. A nyári oldalon 100% pamut borítást kaptak a termékek, amellett, hogy a szövet aloe vera impregnáló szerrel van átitatva. A matracok téli oldalán pedig élőgyapjúból készült bevonat található, ezáltal lényeges különbség mutatkozik a két oldal közötti hő megtartó hatásban. Mindezeken felül némi komfortbeli eltérés is mutatkozik a téli és nyári oldal között, ami a pamut borítású oldal vastagon steppelt kiviteléből fakadóan érezteti hatását. A matrachuzat kategóriájában a legjobb választást kínálja, hiszen a szövet kiváló tulajdonságokkal rendelkezik. Ez megnyilvánul magas fokú kopásállóságában valamint szellőzőképességében, ami elengedhetetlen a száraz és higiénikus alvási környezet biztosításában.

A matracokat érdemes időközönként megforgatni, ezáltal nem csupán az évszaknak megfelelő hőérzetbeli eltéréseket tudjuk szabályozni, de jelentősen elnyújthatjuk a matracok élettartamát is. Ez annak köszönhető, hogy a matracoknak nem mindig ugyanazon pontját terheljük, így a matracmag légcellás szerkezete is eltérő terhelést kap, lassabban fog fáradni az Elioflex alapanyag. A Ceriflex matracgyár Olaszországban található, ahol több, mint 50 éve foglalkoznak hab alapanyagú matracok gyártásával. Ez a szakértelem és tapasztalat fogja garantálni minden felhasználó számára a nyugodt és pihentető alvás feltételeit.

 

 

 

Mi az a hideghab?

 

 

Az egyszerű szivacsok és poliuretán habok 21. századi megfelelője a hideghab. A legfontosabb különbség a hagyományos habokhoz mérten, hogy lényegesen jobb szellőzőképességgel rendelkeznek, köszönhetően a speciális gyártási technológiának. További érdemi előnye az alapanyagnak egyszerű habokhoz képest, hogy formatartóak és hosszú élettartamúak.


A legfontosabb mutatószám a minőségre vonatkozóan, az a kg/m3-ben megadott sűrűségi együttható. Jellemzően minél magasabb ez az érték annál keményebb és terhelhetőbb a matrac, de természetesen a matracban felhasznált rétegvastagság legalább ennyire meghatározó. Némiképpen jellemzi a hideghab kvalitását, hogy gyakran vákuumcsomagolt formában találkozhatunk a késztermékkel, ami azt jelenti, hogy egy több tonnával történő préselést követően is újra visszanyeri formáját.


Gyakorta egyéb matracgyártásban használt anyagokkal kombinálva is megjelenik a termékekben, akár rugós, akár pedig memóriahabos ágybetéteknél egyaránt. A hideghabok között a legkiválóbb minőséget a HR (high resistance) habok jelentik, amelyek nyitott sejtszerkezettel és nagyfokú rugalmassággal rendelkeznek.

 

Mi az a vákuumamtrac?

 

 

A vákuummatrac kifejezés egy speciális csomagolási eljárást jelent, éppen ezért sokkal helyesebb volna a vákuumcsomagolt matrac kifejezés. Ez nem jelent semmilyen további hozzáadott értéket egy matrac mivoltához, azon kívül, hogy nagyon egyszerűen szállítható és tárolható. A vákuumcsomagolási eljárás tulajdonképpen annyit tesz, hogy az elkészült ágybetétet egy préselésnek vetik alá, amely során a matrac belsejében lévő levegőt kiszorítják belőle, majd ebben a formátumban csomagolják. Ezáltal az ágybetét sokkal kisebb helyet foglal, sokkalta gazdaságosabbá válik a szállítása, egyszerűen több fér el egy konténerben vagy kamionon.

A végső felhasználó szemszögéből nézve a kérdést, szintén előnyökkel járhat egy vákuumcsomagolt matrac megvásárlása, hiszen a matracszaküzletből való elszállítása lényegesen egyszerűbben történik, mint egy hagyományosan csomagolt terméké. Szinte bármilyen személyautóval kényelmesen fuvarozható egy 160 vagy 180*200 cm-es méretű ágybetét. Jól jöhet ez a kompakt méret akkor is, ha a hálószoba egy nehezen megközelíthető helyen van, ha szűk lépcsőfordulón vagy akár egy padlásfeljárón keresztül vezet az út a tervezett helyszínig.

A vákuummatracok formátuma egy henger, ami nagyjából 30 cm átmérőjű, hosszúsága pedig a matrac szélességi dimenziójával egyezik meg. Jellemzően a jó minőségű habok, hideghabok és memória hab alapanyagú ágybetéteknél találkozhatunk ezzel a csomagolás típussal, de több féle rugós matrac is alanya lehet a vákuumozásnak. Ennek a kis méretben történő szállításnak az „ára" csupán annyi, hogy a kibontást követően legalább 24 órán keresztül nem használható a matrac, mert a belső cellaszerkezetnek időre van szüksége, hogy levegővel telítődjön újra és elérje a kívánatos keménységét.