Főoldal

116 db matrac azonnal raktárról!

Telefonszám20 289 19 91

Pihentető alvás

Az éjszakai pihenés rendkívüli fontossággal bír, minden ember számára. Életünk minden területén jelentkezik hatása, kihat napi munkavégzésünkre és kedélyállapotunkra egyaránt. Éppen ezért érdemes hangsúlyt fektetni a zavartalan körülmények biztosítására. Rohanó életvitelünknek köszönhetően, gyakran nem is jut elég időnk az alvásra, ez már önmagában sok mellékhatással jár mindennapjainkban. Figyeljünk hát, hogy az a kevés idő, amit pihenéssel töltünk, valóban képes legyen regenerálni szervezetünket. Töltsük az éjszakát olyan ágyban, ami tényleg egy nyugtató közeget jelent pihenni vágyó testünknek. Ennek meghatározó eleme, természetesen az ágykeret, a matrac és az ágyneműnk.

Az ágykeretnek, stabilnak és „némának" kell lennie, ahhoz, hogy pihenésünk nyugodt lehessen, hiszen egy külső zajoktól mentes hálószoba az alapja a jó alvásnak. Ennél is hangsúlyosabb tényező a jól megválasztott matrac kérdése. Olyan matracot válasszunk, ami a leginkább megfelel igényeinknek és sajátos alvási szokásainknak. Testsúlyunkon túl, meghatározó lehet az alvás során tanúsított magatartásunk. Ilyen paraméter, hogy milyen pozícióban alszunk jellemzően vagy éppen gyakran forgolódunk-e. Ha elegendő időt szánunk az utána járásra, biztosan megtalálhatjuk a megfelelő típust. Az ágynemű szerepe a nyugodt alvásban, szintén megkérdőjelezhetetlen. A megfelelő párna fejünk alátámasztásában segít, ezáltal tudunk kényelmes alváspozíciót felvenni, képesek vagyunk tehermentesíteni gerincünk egy részét és nyaki izmainkat. Az optimális hőháztartás szintén meghatározó fontossággal bír a pihenésre nézve, ezért korántsem mindegy, hogy mivel takarózunk éjszaka. Válasszunk olyan paplant, ami egyenletes, szervezetünknek megfelelő alvásklímát biztosít. Az ideális hőmérséklet és a szellőzőképesség alapvető a pihenés során. Ne feledkezzünk meg a higiéniai szempontokról sem. Igazán jól aludni csak egy tiszta közegben lehetséges, ezért törekedjünk arra, hogy hálószobánk és így ágyunk is hívogató környezetet jelentsen számunkra, aminek legfőbb célja pihentető alvásunk elősegítése.

A jó matrac vásárlása nem is olyan könnyű, ha nem tartunk be bizonyos egyszerű lépéseket. Számtalan helyen van lehetőség új matracot vásárolni, éppen emiatt azonban, nem egyszerű elindulni a keresgéléssel...

Gyakran találkozunk a kifejezéssel: matrac akció. Leértékelés, diszkont ár, kedvezmény és persze a hangzatos százalékos értékek. Legyünk óvatosak, ha ilyennel találkozunk, hiszen egyáltalán nem ritka, hogy ezen ígéretek mögött nincs valódi kedvezmény, nem többek egy jól hangzó marketing szövegnél.

Milyen matracot?