Főoldal

116 db matrac azonnal raktárról!

Telefonszám20 289 19 91

Matrac tisztítás

A matrac tisztítása korántsem elhanyagolható szempont, mindenkinek fontos, hogy ágybetéte tisztaságát könnyen megőrizhesse. A mindennapi használat során, bármennyire is óvjuk matracunkat a szennyeződések, poratkák és gombák előbb-utóbb jelen lesznek ágyunkban. Alapvetően a legjobb megoldást a fizikai védelem jelenti, egy matracvédő használatával a legtöbb nem kívánatos kosz és kórokozó távol tartható. Persze ez korántsem jelent 100%-os védelmet, de a szennyeződések többsége nem vagy csak később jut el matracunkig. Néhány év használat után viszont óhatatlanul is szükségünk lesz a matrac tisztítására. A legegyszerűbb, bár korántsem teljes körű tisztítást a porszívózás jelenthet. Ezzel optikailag némiképpen segíthetünk matracunk állapotán, a felgyülemlett port és élősködőket viszont aligha távolíthatjuk el.

Léteznek azonban levehető, mosható huzatú matracok, ahol a fedőréteget egy cipzár segítségével egyszerűen eltávolíthatjuk. Ekkor nincs más teendőnk, mint a huzatot mosógépünkben kimosni. Amennyiben matracválasztás előtt állunk, feltétlenül legyünk figyelemmel a huzatanyag moshatósági feltételeire. Igyekezzünk olyan matracot választani, aminek huzatanyagát legalább 60 fokon lehet mosni, ez az a hőmérséklet ugyanis ahol a poratkák is elpusztulnak. A külső szövet rendszeres mosásával a legtöbb allergiát is okozó szennyeződést viszonylag könnyedén száműzhetjük ágyunkból, de 8-10 év után ebben az esetben is indokolt az ágybetét cseréje higiéniai szempontokból.

Hogyan válasszunk jó matracot? Először is legyünk tisztában a saját igényeinkkel. Döntsük el, hogy mekkora matracot is szeretnénk, mekkora is a helyigényünk alvásunk során...

Milyen matracot?